Gyömbéres-csípős mártogató szósz

Rántott pulykamell-falatkákhoz is jó, nemcsak ázsiai ételekhez.

  • 1 teáskanál kukoricakeményítő 1 dl vízben elkeverve
  • 3 kanál szójaszósz
  • 3 kanál cukor
  • 3 kanál ecet
  • 1 kanál olaj
  • 2 teáskanál szezámmag
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • 1 teáskanál chiliolaj
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér

Keverj el minden hozzávalót. Egy kis lábasban alacsony lángon, állandóan kevergetve forrald fel. Amint besűrűsödik, zárd el a lángot. Ne forrald feleslegesen. A hűtőben 3-4 napig ugyan eláll, de az aroma egy része az első néhány órában elszáll, érdemes közvetlenül ebéd előtt elkészíteni.

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések