Bob 'Van Damme' Sapp

Aki látta az Eurosport „Fight club” c. műsorát hétfőn, annak rendkívüli izgalmakban lehetett része, hiszen nagyon nagy csatáknak lehettünk szemtanúi.

A „Dynamite” névre elkeresztelt rendezvény számomra talán legérdekesebb felvonása a Bob Sapp vs. Musashi mérkőzés volt.

Sapp elképesztőt nyújtott. Legutoljára a szeptemberi oszakai WGP 16-os selejtezőn láthattuk bunyózni Hong Man Choi ellenében, és már akkor is feltűnő változásokat vehettünk észre rajta, mind kondicionálisan, mind technikailag. Mostanra azonban szinte teljesen kicserélődött az amerikai hústorony. Két menetet simán hozott kondícióval és még a harmadikban is nagyjából összeszedett volt. Az első menetet nálam nyerte, majd a másodikban elkapta a „gépszíj” és ismételten szabálytalanságokat követett el (a menekülő, kifordult Musashit többször is tarkón ütötte). Ennek ellenére szabályos technikákkal is sikerült még ebben a menetben padlóztatnia a japán sztárt. Ha nem a saját szememmel látom, el sem hiszem, hogy milyen villámgyors köríves rúgásokat eresztett meg testre és fejre. Hihetetlen! Sajnos a harmadik menet hajrájára Sapp elkészült erejével (pedig odáig igen tudatosan osztotta be az energiáit), és Musashi lefiniselte. Ennek ellenére úgy vélem, a döntetlen sokkal igazságosabb lett volna.

Image

Bob Sapp szakmai irányítását az ausztrál ex-kyós, Sam Greco végzi

Mint tudva lévő, Bob Sapp munkáját egy ideje már az ex-kyokushin bajnok, az ausztrál Sam Greco irányítja és ennek a munkának a gyümölcse lassan beérni látszik.

schmidt

Related posts