Ananász chutney

  • 1,5 dl friss narancslé
  • fél dl passiógyümölcs püré
  • 1 zöldhagyma apróra vágva
  • 1 mogyoróhagyma
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 kanál friss reszelt gyömbér
  • 1 kiskanál csilipor
  • 1 kiskanál curry
  • fél ananász meghámozva, közepe eltávolítva, centis kockára vágva
  • 1 kiskanál apróra vágott menta
  • 1 kiskanál apróra vágott bazsalikom
  • egy piros kaliforniai paprika negyede julienn-re vágva

Főzd alacsony lángon a narancslé, passiógyümölcs, zöldhagyma, mogyoróhagyma, fokhagyma, csili, gyömbér és curry keverékét tíz percig.  Gyakran kevergesd, amíg a lé nagy része elfő.

Vedd le az edényt a lángról és öntsd a tartalmát egy nagyobb edénybe. Add hozzá az ananászt, mentát, bazsalikomot és paprikát. Keverd jól össze és tedd néhány órára a hűtőbe tálalás előtt. Fogyasztás előtt több nappal is elkészítheted.
Ha nincs passiógyümölcs püréd, próbálj levet szerezni, vagy helyettesítsd narancslével.

Kapcsolódó bejegyzések