Tea felett g?zölt töltött shiitake

16 szárított shiitake gomba 2 ev?kanál fekete tea (ha lehet, lapszang szucsong, de igazából bármelyik ízesítetlen Twinings megteszi) 2 felvert tojás 1 gerezd fokhagyma zúzva 1 teáskanál reszelt gyömbér 1 csésze apróra vágott újhagyma 2 csésze hosszúszem? f?tt rizs 1 kanál szójaszósz ?rölt bors 2 kanál olaj Óvatosan törd ki a gombák tönkjét, majd áztasd be langyos vízbe fél órára. Kapcsold be a rizsf?z?t egy liter vízzel. Hevítsd fel az olaj felét egy vokban vagy serpeny?ben, majd készítsd el a rántottát. Szedd ki a tojást a serpeny?b?l, majd pirítsd meg…

Bővebben

Hosszúszemű rizs gőzölt rákkal

250 g koktélrák 1 teáskanál vaj 1 kisebb hagyma apró kockára vágva csipetnyi fehérbors 1 csésze hosszúszemű rizs (pl. basmati vagy jázminrizs) 6 vékony citromszelet 1 babérlevél egy csésze csirkehúsleves fél csésze száraz fehérbor csipetnyi só Helyezd a rizsfőzőbe a főzőbetétet és kapcsold be a készüléket. Olvaszd fel benne a vajat, pirítsd meg benne a hagymát. Add hozzá a borsot és a rizst. Óvatosan kevergesd, hogy a vaj egyenletesen szétterüljön. Ezután tegyél három karika citromot és egy babérlevelet a rizsre, öntsd rá a maradék hozzávalókat a rák kivételével, zárd le…

Bővebben

Citromos basmati rizs

1 szál újhagyma 1 kanál olaj 2 csésze basmati rizs 2 nagyobb szelet gyömbér 2 citrom reszelt héja 1 citrom leve 1 teáskanál só csipetnyi fehérbors fél liter húsleves vagy víz A rizst mosd át többször. Egy serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott újhagymát és a reszelt citromhéjat. Hagyd kihűlni, majd mindent önts a rizsfőzőbe és a szokásos módon főzd meg a rizst

Bővebben

Gyömbéres gőzölt lazac citromöntettel

4 szelet (egyenként kb. 10-12 dekás) lazac 2 teáskanál reszelt gyömbér fél csésze apróra vágott zöldhagyma 1 kanál kukoricakeményítő 1 teáskanál chiliszósz csipetnyi frissen őrölt bors 4 tavaszi tekercs tésztalap Pirítsd meg egy kevés olajon a gyömbért és a hagymát. Add hozzá a chiliszószt, keményítőt és borsot. A massza negyedét kend rá az egyik tésztalap szélére. Helyezz rá egy szelet lazacot, göngyöld bele a tésztalapba, majd 10-12 perc alatt párold meg a rizsfőző gőzölőkosarában. Citromöntettel tálald.

Bővebben

Kókuszos édes rizs

másfél csésze jázminrizs 3 dl kókusztej 1,5 dl víz 2 kanál cukor csipetnyi só Mosd meg a rizst, majd tedd félre lecsepegni. A cukrot alaposan keverd el a vízben, majd öntsd a kókusztejjel együtt a rizsfőzőbe. Adj hozzá egy csipetnyi sót, majd a rizst és főzd meg a szokásos módon. Miután megfőtt, óvatosan forgasd össze a rizst, hogy az esetleg a tetején kiváló kókusz-zsiradék egyenletesen oszoljon el.

Bővebben

Sárga rizs mindenfélével

1 csésze rizs 2 csésze víz 1 teáskanál currypor 1 pár füstölt virsli 1 csésze vegyes zöldség 1 kanál olaj vagy margarin 1 kis fej vöröshagyma apró kockára vágva 1 kaliforniai paprika kockára vágva A virslit vágd fel kétcentis darabokra. Pirítsd meg egy serpeny?ben az olajon. Szedd ki a virslit a serpeny?b?l, a maradék olajon pirítsd meg a hagymát és a paprikát. Ezután tegyél minden hozzávalót a rizsf?z?be és f?zd meg a szokásos módon.

Bővebben

Krémes zabkása

1 csésze zabdara 2 csésze tej 1 teáskanál vaníliakivonat 1 teáskanál őrölt fahéj csipetnyi só 2 kanál cukor fél csésze apróra vágott datolya A datolyát kivéve minden hozzávalót tegyél a rizsfőzőbe. Óvatosan keverd el, majd hintsd a tetejére a datolyát. Zárd le a fedőt, kapcsold be a főzőt. Mivel a dara méretétől függően eltérő lehet a főzési idő, 20 perc elteltével nézz rá 3-4 percenként, hogy elkészült-e. Tej és vaníliaaroma helyett használhatsz vanília ízesítésű szójatejet is.

Bővebben

Rizs felett párolt jakab-kagyló

4 jakab-kagyló (vagy más, nagyobb test? tengeri kagyló) 1. zacskó instant dasipor 5 g kacuobusi (tonhalforgács) 2+1 kanál szójaszósz két csésze rizs 1 kanál szaké vagy száraz fehérbor Forralj fel három deci vizet. Szórd bele a kacuobusit, majd egy perc múlva zárd el a lángot. Keverd el benne a dasiport. A rizst egy órára áztasd be hideg vízben. A dasit sz?rd át egy sz?r?n, majd egészítsd ki annyi vízzel, hogy a két csésze rizshez szükséges vízmennyiséget kapj. Tedd a rizsf?z?be a rizst, öntsd rá a dasit és két kanál szójaszószt.…

Bővebben

Rizses egytálétel rákgombóccal

2 csésze rizs 200 g koktélrák 1 szál sárgarépa 80 g jégcsapretek 6 fej gomba 1 kis fej vöröshagyma 1 kanál fehérbor 1 kanál vaj frissen ?rölt bors só kukoricakeményít? friss oregano, petrezselyem a díszítéshez A rizst mosd meg, áztasd be húsz percre hideg vízben. Közben a rákot vágd egészen apróra. A répát és a jégcsapretket vágd félcentis karikákra, a gombát falatnyi darabokra. A hagymát vágd apró kockákra. Az apróra vágott rákot keverd el a hagymával, sóval, borssal és 1-2 kanál kukoricakeményít?vel. A maszából formázz 2 centis gombócokat. A rizsf?z?be…

Bővebben