Sáfrányos rizs

  • 3 csésze hosszú szem? rizs
  • 3 és fél csésze víz
  • 1 teáskanál só
  • negyed csésze olaj
  • fél csésze vaj vagy ghee
  • fél teáskanál ?rölt sáfrány 1 teáskanál forró vízben elkeverve

A rizst mosd meg és többször öblítsd át meleg vízzel. A sáfrány kivételével keverj el minden hozzávalót a rizsf?z?ben. (Fakanállal vagy a mellékelt m?anyag kanállal keverd.) Kapcsold be a rizsf?z?t. Miután melegen tartó fokozatba kapcsolt, öntsd a tetejére a sáfrányos vizet. Húzd ki a konnektorból, csukd le a tetejét és hagyd pihenni 15 percig. Ha tovább f?zöd (miután melegen tartó fokozatba kapcsolt a rizsf?z?, nyomd le újra a f?z?kapcsolót), a rizs tortaszer?en összeáll. Ilyenkor vágj bel?le gerezdeket és úgy tálald.

Related posts

Kommentelj