Csirke kamamesi
A f?ételek között található kamamesi rizsf?z?vel elkészíthet? változata.
Mosd meg a rizst, majd hagyd állni hideg vízben 30 percig. A húst vágd falatokra. Öntsd a levest a rizsf?z?be, szórd rá a húst. A szósz hozzávalóit keverd el, majd öntsd azt is a rizsf?z?be a többi alapanyaggal együtt. Kapcsold be a rizsf?z?t. Miután melegen tartó üzemmódba kapcsol, húzd ki a konnektorból és pihentesd tíz percig, miel?tt kinyitnád.
- 4 csésze hosszúszem? rizs
- 1 liter húsleves (kockából is jó)
- 1 kisebb vöröshagyma apró kockákra vágva
- 4 shiitake vékony csíkokra vágva
- fél csésze spárga vagy sárgarépa, falatnyi darabokra vágva
- fél csésze borsó
- 2 kicsontozott csirkecomb
- 2 kanál szójaszósz
- 1 gerezd fokhagyma zúzva
- 2 teáskanál cukor
- 2 kanál szaké vagy száraz fehérbor
- 1 kanál mirin
Mosd meg a rizst, majd hagyd állni hideg vízben 30 percig. A húst vágd falatokra. Öntsd a levest a rizsf?z?be, szórd rá a húst. A szósz hozzávalóit keverd el, majd öntsd azt is a rizsf?z?be a többi alapanyaggal együtt. Kapcsold be a rizsf?z?t. Miután melegen tartó üzemmódba kapcsol, húzd ki a konnektorból és pihentesd tíz percig, miel?tt kinyitnád.