A Fehér Nap

Tegnap, március 14-én volt a Fehér Nap Japánban. Hogy mi ez? Megtudhatjuk az Oszaka Egyetem Magyar Tanszéke által összeállított Japán-magyar kulturális kislexikonból. A szöveg japánul a magyar szöveg után következik.

 

Fehér Nap, White Day

Március 14-én van. Ezen a napon a fiúk valami fehér ajándékot adnak a lányoknak a Valentin-napi ajándékokért cserébe, például mályvacukrot vagy más édességet. Egy hakatai cukrász, Isimura Manszeidó arra a n?k által felvetett kérdésre, hogy miért nem kapnak ?k is a Valentin-napi ajándékhoz hasonlóan valamit, eszelte ki a Fehér Napot. 1977. március 14-én a fukuokai Ivata Áruházban mályvacukorkampányt rendeztek. Más cukoripari vállalatok is követték ezt a szokást, így országszerte elterjedt. 1988-ban az Országos Édességipari Szövetkezet nevezte el ezt a napot Fehér Napnak. Azért, mert a fehér szín a tisztaság szimbóluma, így illik a tizenévesek szerelméhez. A vev?k azonban nem ragaszkodnak kizárólag a fehér szín? ajándékokhoz.

??????

3?14??????????????????????????????????????????????????(??????????????)??????????????????????????????????????????????????????????????????????1977?3?14??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????1988?????????????????????????????????????????????????????????????????

Forrás: Oszaka Egyetem Magyar Tanszéke:.Japán-magyar kulturális kislexikon

 

Related posts

Kommentelj