Yamato- Japán Dobosai

A taiko (japán dob) évszázadokon át központi helyet foglalt el a japán kultúrában és vallásban.

A japán társulat a tavalyi nagy siker után ismét ezeket szólaltatja meg 2006 február 17-18.-án idehaza, a Budapesti Kongresszusi Központban, és március 2.-án Debrecenben a Főnix Csarnokban. Jegyek már kaphatók!

Image

A YAMATO társulatot Masa Ogawa alapítota 1993-ban Nara-ban, amely város egyben a hagyomány szerint a Japán kultúra bölcsője is. Jelenleg Asuka faluban élnek és dolgoznak sajátos közösségben. A világot japán tradicionális hangszerekkel, a Wadaiko dobokkal járják immár tíz éve. Az előadásaikban a dob ősi ritmusa a szívdobogás hangját, mint az élet lüktetését imitálja. A Yamato dobosai több mint 1000 előadásban több tucat országban (Japánban, Kínában, Dél-Koreában, Indonéziában és Szingapúrban, Dél-Amerikában és Európában) mutatták be előadásaikat, ez idáig több mint egymillió ember előtt. Az előadásaik merészen ötvözik a tradicionális dobokra épülő (köztük egy több mint 400 éves fából készült odaiko dob) japán zenei motívumokat a legmodernebb látvány-technikai show elemekkel.

2005. februárjában a Budapest Kongresszusi Központban minden várakozást felülmúlva 2 teltházas előadás keretében több, mint 3.800 embert kápráztattak el a legújabb Kami Nari Thunder („Mennydörgés, villám”) című műsorukkal, amelynek világpremierjét tartották itt Budapesten. Az előadást a közönség felfokozott érdeklődése mellett rendkívül széles sajtóvisszhang kísérte. Ennek eredményeképp a társulat idén is ellátogat hazánkba, és több koncertet is ad. Ha tavaly esetleg lemaradt, vagy most hall először az előadásról, akkor már most megveheti a jegyet a Kongreswww.podiumproductions.hu oldalakon.

Related posts