Világkupa 2005, Japán – Megvoltak a kötelező dolgok!

A sajtótájékoztatón nem sok versenyző vett részt, hisz nem is fértek volna be, olyan sokan vannak.

Többen, köztük Dani is a különböző újságoknak, tv-knek nyilatkoztak, míg Európából öt ember – köztük Vera – a sajtótájékoztatón válaszolt a kérdésekre.

Vera ismét nagyon népszerű, a Világkupa magazinban ő az egyetlen nő, aki teljes oldalnyi képet kapott a férfiak mellett.

Europából egyébként a nagy rivális, Donatas Imbras, a bolgár kiválóságok, Valeri Dimitrov és Popov, valamint a románok vezetője és Európa-bajnoka, Anca Walmen volt jelen.

A japánok közül két hölgy és három férfi küzdő volt jelen, köztük Yamada és Tsukakoshi.

Lezajlott a mérlegelés

Vera és Dani a mérlegelésen is túl van. Itt mindketten „másodikok lettek”, hisz Vera első ellenfele 85 kg, bár csak ma érkezik. Dani lehetséges második ellenfele, Tsukakoshi 115 kg (Dani 114 volt).

Az ex-világbajnok Tsukamoto kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy kicsit többet súlyzózott – ez látható is rajta – és többet foglalkozott a gyomra keményítésével (a VB-n gyomor k.o.-val kapott ki Dimitrovtól). 98 kg-mal mérlegelt.

A litván Donatas Imbras kicsit fogyott, és 108 kg volt a súlya.

Az orosz Grigoriev (Budapesten ő nyerte a világkupát 4 éve) nagyon erősnek tűnik.

Dani első ellenfele, a kazah versenyző ma érkezett meg. 2. danos, 29 éves, és 95 kg-mal mérlegelt. Kívülről nem tűnt kidolgozottnak a mérlegelésen, de ez nem jelent semmit. Igen magas, hosszú végtagú ellenfél.

A bolgár kiválóság, Valeri Dimitrov nehezen hozta a súlyát, és kissé legyengültnek is tűnt, de van ideje regenerálódni. Akárcsak barátjának, a 70 kg-os Európa-bajnok (a magyar Rózsán és Nemesen keresztül lett bajnok) Popovnak, aki még nehezebben hozta a nyilvános mérlegelésre a 70 kg-ot. Őt tartják a legesélyesebbnek, a legnagyobb riválisnak pedig a nálunk is jól ismert Tanigawa Kót, Japánból.

A középsúlyban Dimitrovot várják a legtöbben befutónak, ha veri a japánok régi bajnokát, Satót az elődöntőben. A fináléba várják az új reménységet – aki idén bajnokságot nyert -, Yamadát is, akinek igen könnyű ága van.

A dán Kristiensen van az ágán, aki simán hozta súlyát.

A hölgyek mezőnye teljesen nyitott, főkent a nehézsúlyban, ahol szinte csak ismeretlen ellenfelei vannak Verának, akikről semmit nem tudni.

Megvolt az utolsó tréning!

Péntek délben mindkét versenyző megtartotta utolsó edzését, sensei Bencze irányításával és Stefi vezetésével. Jó formát mutattak. Vera kissé fáradt volt, de ez teljesen érthető az utazás, időeltolódás után, de reméljük, holnap és holnapután a lehető legjobb formában lesz!

Dani nagyszerűen teljesített ma. Sensei Bencze is megállapította, hogy rendkívül sokat fejlődött mindkét versenyző, bár még mindig nincsenek a csúcson.

Holnap, majd holnapután kell, hogy ezt a fejlődést és magas szintet bizonyítsák. Amikor nekünk a lehető legjobban kell szurkolnunk!

Hajrá, Magyarok!!!

Related posts