A Kyokushin Karate Világkupa előtti utolsó pillanatok…

Megvolt a közvetlen verseny előtti utolsó nagy esélylatolgatás…
Négy év után újra együtt a világ súlycsoportos élmezőnye…
Jövőre már japán versenyzők is indulhatnak a budapesti EB-n…

Image

A csütörtöki napra már mindenki megérkezett a magyar delegációból. Török Dánielt követően shihan Furkó Kálmán és a másik magyar induló, Szövetes Vera is.

Őt követte Bencze Antal szövetségi kapitány majd a négyfős Media team két kamerával, egy fotóssal és egy stábtaggal.

A hivatalos akreditációt követően el is készültek az első interjúk shihan Midorival, akivel már a jövő évi EB rendezőiként is egyeztettünk a budapesti eseményről. Shihan Midori javaslatára az európai szövetség elnöksége megvitatja, hogy a 2006-os EB-n már Japán versenyzők is színesíthessék az európai mezőnyt.

Természetesen ezt követően több európai, köztük magyar fighterek is részt vehetnek majd különböző japán rendezvényeken a kölcsönös tapasztalatszerzés céljából, ami médiaszempontból is jelentős előrelépést jelenthet.

A versenyzők egy könnyed átmozgató edzéssel zárták a világkupára való felkészülésük utolsó állomását sensei Bencze Antal irányításával, amit tv stábunk is rögzített.

Image

Péntek du. 2-kor kezdődött a mérlegelés, és a szabálymagyarázat. Itt is készültek interjúk a legesélyesebb hazai és külföldi indulókkal, köztük nehézsúlyú versenyzőnk, Török Dániel legnagyobb riválisaival, a két japán esélyessel, Tsukamotóval és Tsukakoshival, valamint a világkupa győztes orosz Grigorjevvel.

Megszólalt a bolgár Popov és Valeri Dimitrov, a japán Yayamoto, a román Anca Walmen is a felkészülésükről, és a verseny esélyeseiről.

Image

Versenyzőink kiváló formában érzik magukat, és felkészülten várják a szombati napot, ahol a férfiak a legjobb 8, a nők pedig a legjobb 4 közé kerülésért küzdenek majd.

A további részletekkel hamarosan jövünk…

 

Ui: a versenyről az alábbi telefonon állunk „online” a média rendelkezésére: 00 81 8056784178

Tisztelettel: Kalmár Árpád
MKKSZ mediateam vezetője

Related posts