Vietnámi hátszínsaláta

  • 300 g hátszín (az összes látható zsiradékot távolítsd el)
  • 2 nagy fej hagyma (válassz olyat, ami a legkevésbé csíp)
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 konzerv vízigesztenye
  • 2 nagy fej paradicsom vékony karikára szelve
  • 3 kanál ecet+1 kanál cukor+csipetnyi só+kevés bors

A hagymát vágd vékony szeletekre, utána szedd szét őket karikákra.

A húst vágd vékony csíkokra.

A hagyma felét az ecetes keverékkel keverd el, tedd a hűtőbe egy órára. Közben legalább egyszer forgasd meg.

A fokhagymát kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a húst, majd nagy lángon süsd 3-4 percig. Öntsd rá a szójaszószt,add hozzá a hagymát. Süsd tovább, amíg a hagyma kicsit megpuhul.

Tálaláskor a vízigesztenyével díszítsd a tányért. A sült húst ennek a közepére merd rá. A végén tedd rá az ecetes hagymakarikákat.

Related posts