Vietmáni csirke papaja-salátával

 

  • fél kg kicsontozott, lebõrözött csirkemell
  • 3 kanál citromlé
  • 1 kanál cukor
  • 1 kanál csilipor
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 friss papaja meghámozva, kimagozva és feldarabolva
  • 1 nagyobb sárgarépa meghámozva, felszelve
  • 2 kanál sósmogyoró apróra törve
  • citromszeletek a tálaláshoz

A csirkemelleket tedd egy 3 literes edénybe, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi a húst, és alacsony lángon fõzd puhára. Vedd ki a fõzõlébõl, hagyd megszáradni. Amikor kihûlt, vágd vékony csíkokra.

Keverd össze a citromlét, cukrot, csilit és fokhagymát egy nagyobb edényben. Add hozzá a húscsíkokat, papaját és répát. Alaposan keverd össze. 4 tányéron tálald, hints rá mogyorót, díszítsd citromszeletekkel.

Kapcsolódó bejegyzések