Fűszeres marhahús-saláta
- 250g vesepecsenye sózva-borsozva
- 2 kanál szójaszósz
- 2 kanál balzsamecet
- 1 kanál mirin
- 2 kanál csiliszósz
- 1 csokor petrezselyem durvára vágva
- 1 szár citromfű (a lágy, lila részt használd)
- 50g apróra vágott hagyma
- 100g vékonyra szelt uborka
- 100g jégsaláta
- 100g szójacsíra
- pirított mogyoró a díszítéshez
Keverd össze a szójaszószt, mirint, csiliszószt és ecetet. Tedd félre. A vokban gyorsan pirítsd meg a hús mindkét oldalát úgy, hogy a szeletek félnyersek legyenek. Ezután a húst vágd vékony szeletekre, és keverd össze a petrezselyemmel, az apróra vágott citromfűvel és a hagymával.
Egy másik tálban keverd össze az uborkát, a salátát és a babcsírát. Először a salátát merd a tányérokra, majd erre helyezd a húst. Öntsd rá a szószt, díszítsd a mogyoróval.