Fűszeres marhahús-saláta

 

  • 250g vesepecsenye sózva-borsozva
  • 2 kanál szójaszósz
  • 2 kanál balzsamecet
  • 1 kanál mirin
  • 2 kanál csiliszósz
  • 1 csokor petrezselyem durvára vágva
  • 1 szár citromfű (a lágy, lila részt használd)
  • 50g apróra vágott hagyma
  • 100g vékonyra szelt uborka
  • 100g jégsaláta
  • 100g szójacsíra
  • pirított mogyoró a díszítéshez

Keverd össze a szójaszószt, mirint, csiliszószt és ecetet. Tedd félre. A vokban gyorsan pirítsd meg a hús mindkét oldalát úgy, hogy a szeletek félnyersek legyenek. Ezután a húst vágd vékony szeletekre, és keverd össze a petrezselyemmel, az apróra vágott citromfűvel és a hagymával.
Egy másik tálban keverd össze az uborkát, a salátát és a babcsírát. Először a salátát merd a tányérokra, majd erre helyezd a húst. Öntsd rá a szószt, díszítsd a mogyoróval.

Kapcsolódó bejegyzések