Univerzális rákszűrés egyetlen teszttel

Egy japán cég 18 ráktípust szűr egyetlen vérvétellel

A szigetország legnagyobb klinikai teszteket végző cége, az SRL Inc bejelentette, hogy 2007-re már piaci termékként kívánja árulni azt a tesztt, amely szinte az összes ráktípust felismeri egyetlen vérétel eredményéből.
A hír bejelentése után a cég részvényeine ára azonnal emelkedni kezdett, elérve a lehetséges legnagyobb nyereséget egy nap alatt.
A tokiói vállalat a tesztet 2500 jenért fogja árulni. Ez nem olcsóbb, mint a jelenlegi hasonló vizsgálatok, viszont előnye, hogy csupán egyetlen vérvételt kíván.

Image

Az SRL Inc egy amerikai gyógyszercégtől vásárolta meg a szükséges tumor-felismerő enzimet. Ez az enzim (asparaginyl vagy HAAH) létezik az egészséges sejtekben is, de ha egy bizonyos mennyiségnél több kerül a szervezetbe, képes jelezni a kórosan elváltozott sejteket.
– A HAAH alapú rákteszt egyszer majd egy általános diagnosztikának számít majd, amely a tumorokat korai stádiumukban ismeri fel, függetlenül a tumor támadta szervtől – jelentette be az SRL egyik vezetője, Kazumasza Hikidzsi.
A megjelenés évében, 2007-ben a vállalat egymilliárd jenes bevételt vár a technológia piaci bevezetésétől. Ekkorra várják a japán Egészségügyi Minisztérium engedélyét.


MCN International Pte Ltd

Related posts