A japán nők 54%-a próbál fogyni

A nők ötvennégy százaléka diétázik, miközben a fiatal lányok 41%-a túlságosan sovány – jelentette az Egészségügyi Minisztérium.
– Az extrém módon sovány lányok menstruációs zavarokra és terméketlenségre is számíthatnak. Fontos, hogy egészséges súlyunk legyen – mondja a minisztérium egyik munkatársa, egy felmérés adataira hivatkozva.
A minisztérium 9900, 15 évnél idősebb nőt vizsgált meg és osztott három csoportra: túlsúlyos, normál és túl sovány. Megvizsgálták továbbá, hogy a nők milyen képpel rendelkeznek magukról.
A túl sovány tizenéves lányok 41%-a tovább szeretne fogyni, húsz év feletti társaik közül pedig minden ötödik tenné ugyanezt.
A férfiak többsége olyannak látja a testét, amilyen, de a tinédzser lányok 71 százaléka kövérnek találja magát, még ha normális testsúllyal is rendelkeznek – mutatta a felmérés.
Sok nő úgy véli, hogy „a többiekkel összehasonlítva kövér”. A minisztérium munkatársa szerint „olyan testet akarnak, amilyen a tv sztároknak van, és nem rendelkeznek elegendő információval arról, mi is az az egészséges testsúly”.

Kyodo

Related posts