Thit Bo Sao Dau

  • 500 g szűzérmecsík, vékonyra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi őrölt bors
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 3+1 kanál olaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma hajszálvékony karikára szeletelve
  • 2 csésze babhüvely megmosva, feldarabolva
  • 1 dl húsleves
  • 1 kanál szójaszósz

Egy tálban keverd el a fokhagymát, borsot, keményítőt és 1 kanál olajat. Tedd bele a húst, keverd el alaposan.

A vokban hevíts fel 2 kanál olajat. Amikor már füstöl, tedd bele a húst. Nagy lángon kevergesd 2 percig, vagy amíg a hús barnulni kezd.

Tedd félre a húst.

A vokban melegítsd fel a maradék kanál olajat, tedd bele a hagymát és süsd puhára. Öntsd hozzá a borsót babhüvelyt 🙂 és a húslevest. Fedd le, és takarék lángon párold 4-5 percig. Tedd bele a húst és a szójaszószt, forrald fel. Forró rizzsel tálald.

    Fórum az ázsiai ételekről

Kapcsolódó bejegyzések