Thit Bo Sao Dau
- 500 g szűzérmecsík, vékonyra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi őrölt bors
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- 3+1 kanál olaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma hajszálvékony karikára szeletelve
- 2 csésze babhüvely megmosva, feldarabolva
- 1 dl húsleves
- 1 kanál szójaszósz
Egy tálban keverd el a fokhagymát, borsot, keményítőt és 1 kanál olajat. Tedd bele a húst, keverd el alaposan.
A vokban hevíts fel 2 kanál olajat. Amikor már füstöl, tedd bele a húst. Nagy lángon kevergesd 2 percig, vagy amíg a hús barnulni kezd.
Tedd félre a húst.
A vokban melegítsd fel a maradék kanál olajat, tedd bele a hagymát és süsd puhára. Öntsd hozzá a borsót babhüvelyt 🙂 és a húslevest. Fedd le, és takarék lángon párold 4-5 percig. Tedd bele a húst és a szójaszószt, forrald fel. Forró rizzsel tálald.