Thai rákleves

  • fél kg tengeri rák
  • 2 kanál olaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 kanál chiliszósz
  • 4 szál citromf? fehér része
  • 1 lime leve
  • 2 teáskanál halszósz
  • 2 liter húsleves
  • 100 g aranygomba

Hevítsd fel az olajat egy vokban, pirítsd meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a reszelt gyömbért, citromfüvet. Amikor illatozni kezd, öntsd hozzá a halszósztés a húslevest. Miután felforrt, tíz percig f?zd alacsony lángon, hogy összeérjenek az ízek. Ezután sz?rd át az egészet egy sz?r?vel, hogy tiszta levest kapj. Forrald fel ismétés add hozzá a rákotés a gombát. Addig f?zd, amíg a rákok narancssárgává vagy rózsaszín?vé válnak (rákfajtája válogatja). Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderzölddel díszítheted.

Related posts

Kommentelj