Négy kincs leves
- 200 g vékonyra szelt vízigesztenye
- 100 g darált csirkemell
- fél csésze apróra vágott újhagyma
- 2 kanál szójaszósz
- 1 kanál liszt
- 1 teáskanál japán mustár
- fél csésze gyufaszálra vágott sárgarépa
- 3 dl húsleves
- 1 gerezd fokhagyma zúzva
- fél dl száraz fehérbor
- 200 g cukorborsó
A vízigesztenye felét vágd egészen apró kockára, keverd el a darált hússal, a hagyma felével, szójaszósszal, mustárralés liszttel.
Egy nagyobb edényben keverd el a húslevest, fehérbortés fokhagymát. Forrald fel, majd kanalanként add hozzá a csirkés keveréket. Miután ismét felforrt, szórd bele a répát. Alacsony lángon addig párold tovább, amíg a gombócok megf?nek. Végül add hozzá a maradék vízigesztenyét, újhagymátés cukorborsót. Azonnal tálald.