Négy kincs leves

  • 200 g vékonyra szelt vízigesztenye
  • 100 g darált csirkemell
  • fél csésze apróra vágott újhagyma
  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 kanál liszt
  • 1 teáskanál japán mustár
  • fél csésze gyufaszálra vágott sárgarépa
  • 3 dl húsleves
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • fél dl száraz fehérbor
  • 200 g cukorborsó

A vízigesztenye felét vágd egészen apró kockára, keverd el a darált hússal, a hagyma felével, szójaszósszal, mustárralés liszttel.

Egy nagyobb edényben keverd el a húslevest, fehérbortés fokhagymát. Forrald fel, majd kanalanként add hozzá a csirkés keveréket. Miután ismét felforrt, szórd bele a répát. Alacsony lángon addig párold tovább, amíg a gombócok megf?nek. Végül add hozzá a maradék vízigesztenyét, újhagymátés cukorborsót. Azonnal tálald.

Related posts

Kommentelj