Thai rákleves
- fél kg tengeri rák
- 2 kanál olaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 kanál chiliszósz
- 4 szál citromf? fehér része
- 1 lime leve
- 2 teáskanál halszósz
- 2 liter húsleves
- 100 g aranygomba
Hevítsd fel az olajat egy vokban, pirítsd meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a reszelt gyömbért, citromfüvet. Amikor illatozni kezd, öntsd hozzá a halszósztés a húslevest. Miután felforrt, tíz percig f?zd alacsony lángon, hogy összeérjenek az ízek. Ezután sz?rd át az egészet egy sz?r?vel, hogy tiszta levest kapj. Forrald fel ismétés add hozzá a rákotés a gombát. Addig f?zd, amíg a rákok narancssárgává vagy rózsaszín?vé válnak (rákfajtája válogatja). Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderzölddel díszítheted.