Thai halfej-leves

  • 2 szál újhagyma (a fehér rész, apróra vágva)
  • őrölt bors
  • 2 kanál halszósz
  • 1 nagyobb halfej (a kopoltyúk nélkül)
  • 1 liter víz
  • egy csésze kockára vágott ananász
  • apróra vágott koriander-zöld

A halfejet tedd egy jól záró zacskóba. Add hozzá a hagymát, borsot, halszószt. Zárd le a zacskót, alaposan rázd fel, majd tedd a hűtőbe egy órára.

Forrald fel a vizet egy lábasban. Tedd bele az ananászt és a legnagyobb lángon főzd 5 percig. Add hozzá a halfejet a páclével és főzd további 5 percig.

Kanalazd a levest egy tálba, a korianderrel (petrezselyemmel vagy más zölddel) díszítve tálald.

 

Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések