Thai gombaleves
- fél kg friss gomba
- 4-5 friss csilipaprika
- 3 bergamot levél
- 1 szár citromfű
- 1 csésze kókusztej
- fél csésze bambuszrügy
- 3 kanál citromlé
- 1-2 szál koriander
- kevés só
A gombát vágd apró darabokra, a csilit pedig hosszában csíkokra. Forrald fel a vizet és tedd bele a bergamot leveleket, a zúzott citromfüvet és a gombát. Főzd öt percig, add hozzá a többi alapanyagot. Kedved szerint ízesítsd, majd forrón tálald.
A gombát vágd apró darabokra, a csilit pedig hosszában csíkokra. Forrald fel a vizet és tedd bele a bergamot leveleket, a zúzott citromfüvet és a gombát. Főzd öt percig, add hozzá a többi alapanyagot. Kedved szerint ízesítsd, majd forrón tálald.