Mongol csirke

  • fél kg bőrözött, kicsontozott csirkemell
  • 1 kanál hoisin szósz
  • 1-1 kiskanál ketchup és pirospaprika
  • 1 dl csirkeleves
  • 1 kanál olaj
  • 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 2 szál zöldhagyma vékony csíkokra vágva
  • 1 kanál szezámolaj

A pácléhez:

  • csipetnyi só
  • 1 csapott kanál kristálycukor
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 kanál osztrigaszósz
  • 2 kanál fehérbor
  • 2 kanál kukoricakeményítő

A csirkehúst vágd 2x1x1 centis darabokra. A páclé hozzávalóit jól keverd össze és öntsd rá a húsra. Legalább egy órán át hagyd állni, a legjobb, ha éjszakára a hűtőbe teszed.

Forró vokban egy pillanat alatt süsd meg a fokhagymát, add hozzá a húst és nagy lángon süsd 3 percig. Add hozzá a többi hozzávalót a hagyma és a szezámolaj kivételével, fedd le és főzd egy percig. Add hozzá a zöldhagymát és a szezámolajat.

Kapcsolódó bejegyzések