Grillezett rák mézes teával

  • 700 g tisztított, kierezett rák
  • 2 vékonyra szelt zöldhagyma
  • 1 csésze erős fekete tea
  • 2 kanál méz
  • 2 kanál rizsecet
  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 kanál frissen reszelt gyömbér
  • frissen őrölt bors
Keverd össze a teát, mézet, ecetet, szójaszószt, gyömbért és borsot. Tegyél belőle félre fél csészével a mártogatáshoz, a maradékba pedig tedd bele a rákot. Tedd a hűtőbe (elég fél óra, de ha teheted, 12 órán át is pácolhatsz).

Közepes forróságú grillen süsd meg a rákokat mindkét oldalukon 4-6 perc alatt, amíg enyhe rózsaszínűre nem váltanak és kicsit megpuhulnak.

Az elején félretett szószt forrald fel, és alacsony lángon addig főzd, amíg kicsit besűrűsödik. Szórd bele a zöldhagymát.

Kapcsolódó bejegyzések