Thai bélszíncsíkok

  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 kanál cukor
  • 6 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 kanál pirított szezámmag (olaj nélkül pirítsd a magokat egy
  • teflonedényben)
  • 1 szál zöldhagyma vékonyra szelve
  • 1 kanál friss koriander levél
  • 1 kiskanál friss reszelt gyömbér
  • 1 kg vékony csíkokra vágott bélszín

A szószhoz

  • 2 kanál cukor
  • 2 kanál kukoricakeményítő
  • 2 kanál szójaszósz
  • 3 kanál ecet
  • 1 kiskanál tört rózsabors

Az első hét hozzávalót keverd össze. Az így kapott pácléhez add hozzá a húscsíkokat, tedd egy edényben a hűtőbe. Legalább két órával a sütés előtt pácold be a húst (a legjobb, ha előző este elkészíted).
A mártogató szószhoz keverd össze a cukrot, a keményítőt, a szójaszószt, ecetet és borsot. Alacsony lángon forrald fel, és várd meg, amíg besűrűsödik a keményítőtől. Tedd félre a szószt.
A húst grillezd meg tetszés szerint grillsütőben vagy barbecue-sütőn. Oldalanként fél perc elegendő lesz a grillezésre.
Forró rizzsel és a szósszal tálald.

Kapcsolódó bejegyzések