Szójacsíra pak choi

  • 3 kanál mogyoróolaj
  • 3 újhagyma, centisre vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanálnyi reszelt gyömbér
  • 150g szójacsíra
  • 100g kínai kel, apróra vágva
  • 100g sárgarépa, vékony csíkokra vágva
  • 100g félbevágott mandula vagy kesudió

a szószhoz

  • 3 kanál világos szójaszósz
  • 2 kanál száraz sherry
  • 1 kanál szezámolaj
  • másfél dl víz
  • 1 kiskanál kukoricakeményítő
  • 1 kanál méz
  • őrölt bors

Egy vokban a forró olajon pirítsd meg a hagymát, fokhagymát, répát és a gyömbért. Két perc múlva add hozzá a szójacsírát, kevergetve süsd további két percig.
A szósz hozzávalóit alaposan keverd el. Add a sülő zöldségekhez a kelt, majd az egészre öntsd rá a szószt. Addig kevergesd, amíg a leve besűrűsödik a keményítőtől. Keverd hozzá a mandulát vagy a kesudiót. Rizzsel tálald.

Related posts