Rizses "angolna"

 

  • 10 kalap shiitake gomba, beáztatva
  • fél csésze beáztatott wakame (tengeri alga)
  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 kanál mirin
  • 3 kanál mocsiko (ragacsos rizsliszt)
  • 4 lap nori
  • 2 kanál olaj
  • tare szósz
  • 4 csésze forró rizs

A gombát és az algát egy turmixban keverd simára. Ízesítsd a szójaszósszal és a mirinnel. Keverd el benne a lisztet.

A keveréket oszd négyfelé, és egyenként csomagold be egy-egy lap noriba. A norit benedvesítve összeragaszthatod, hogy ne folyjon ki a tasak tartalma.

Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd meg a tasakokat, amíg ropogósak nem lesznek.

Önts 3-4 kanál tare szószt mindegyikre, a forr rizs tetején tálald.

Kapcsolódó bejegyzések