Remek Sportdiplomáciai sikerek, kiváló eredmények a dániai Kyokushin Karate EB-n

 

Kiválóan szerepelt a magyar válogatott a hétvégi koppenhágai Kyokushin Karate EB-n: 6 junior és 9 felnőtt éremmel ismét európa élmezőnyében végeztek a magyarok.

Szövetes Vera és Tóth Attila sikeresen megvédte Eb címét, Ábrahám Edit, Tóth Ivett, Török Dániel, Retter Márk szintén a dobogó legfelső fokán végzett.

 

Budapest rendezi a 2006. évi Kontinens-viadalt

A kontinensviadalt követő európai vezetői konferencián- ahol shihan Kenji Midori (Világbajnok), a WKO világszövetség elnöke is részt vett – értékelték a versenyt, majd ezt követően a jövő feladataival kapcsolatban tanácskoztak.

Az idei év legkiemelkedőbb állomása a 3. Világkupa, amely 2005 június 18-án kerül megrendezésre Japánban, Oszakában.

A versenyről Shihan Kenji Midori számolt be az európai vezetőknek. A több napos eseményt a versenyen kívül szemináriumok, meetingek fogják színesíteni, melynek végén edzőtábort és övvizsgát is tartanak. Ezt követi majd szeptember 25-én, szintén Japánban, az EXPO keretében megrendezésre kerülő nagyszabású nemzetközi karate bajnokság.

A konferencián shihan Furkó Kálmán képviselte a magyar színeket, ahol több diplomáciai siker is született. Megerősítették, hogy a 2006. évi Eb-t Magyarország rendezi meg Budapesten, melynek már megkezdődtek az előkészületei.

A junior szabályrendszer tekintetében is születtek pozitív hírek: shihan Furkó Kálmán javaslatára, -amellyel a világszövetség elnöke, shihan Midori is egyetértett és támogatta ezt a kezdeményezést, – az európai vezetés elfogadta a juniorok fullcontact szabályrendszerben történő megmérettetését, így 2006 május végén ebben a szabályrendszerben fognak küzdeni a bajnoki címekért.

 

Related posts