Kyokushin EB – ami a Szaku 20-ból kimaradt

A következő, két hét múlva megjelenő számunkban olvashattok egy cikket a Kyokushin Európa-bajnokságról.

Ott nem fért el minden információ, így egy keveset itt közlünk le.

A csapat szerda délelőtt érkezett meg. Edzés szerdán, csütörtökön, illetve mérlegelés. Kerti Gabin 20 dkg, Szűcs Gergőn 1,5 kg(!) pluszt mutatott az egyik mérleg. Pedig előtte egy órával még teljesen rendben volt a súlyuk. Kicsit mozogtak, majd ráálltak a másik mérlegre, és teljesen rendben is volt minden. Érdekes, és fölösleges stressz.

 

Image

Este derült ki számunkra, hogy a helyiek egy dán törvényre hivatkozva ismételten nem akarják, hogy leütéses rendszerben küzdjenek a juniorok. Mivel ők abban az esetben kaphatnak állami támogatásokat, ha alapvetően elfogadják ezt a rendelkezést. Így minden évben lobbiznak azért, hogy így legyen. De ezt még egyszer sem tudták keresztülvinni. Most is azt gondolták a vezetők, hogy ismételten nem tudják érvényesíteni a skandináv országok ezen szándékukat, de most nem így lett. Viszont itt úgy tűnik, valakik hibáztak, hisz versenyzőink felkészültek, nem is akárhogyan, és a verseny reggelén tudtuk velük közölni, hogy sajnos nem úgy kell küzdeniük, ahogy hónapok óta gyakorolják – azon a napon, ami számukra talán a legfontosabb volt.

Tanácstalanok voltak, velünk együtt, bár gyorsan meg kellett nyugodnunk, hogy őket is meg tudjuk nyugtatni. Persze ez nem volt egyszerű folyamat.

Az új szabályok szerint tilos volt k.o.-zni, leléptetéssel járt. A wazari elérhető volt, de csak gyomorra és fejre, de a combrúgást nem is akarták engedélyezni, bár végül lehetett rúgni, de azonnal figyelmeztették azon versenyzőket, akik erős combost rúgtak. Nagyon bonyolult és nehezen kezelhető helyzeteket generált ez a „fejetlenség”, ami a bírók számára sem volt egyszerű. És mivel a sorsolást előre elkészítették – persze ez egyfelől jó is – voltak elmaradt küzdelmek, hisz voltak páran, akik valami okán nem jöttek el a versenyre.

Ilyen körülmények között indultak Juniorjaink „csatába”…

Related posts