Rekordszámú tanárt büntettek meg erőszakos nevelésért

Összesen 494 oktatót büntettek meg valamilyen formában a 2003-as iskolaévben – hozták nyilvánosságra kormányzati források.

Az eddigi rekordot a 2002-es év tartotta, idén 43-mal több esetre derült fény. A jelentésből az is kiderült, hogy soha ilyen sok oktatót – 196-ot – nem bocsátottak még el obszcén magatartásért, mint ebben az évben.

Ugyanakkor 6017 nevelő hagyta ott a pályát: csaknem felük mentális fáradtságra hivatkozott. Ez a szám a 10 évvel ezelőtti mintegy tízszerese. A megbüntetett 196 „perverz” oktató közül egyébként 107-et azonnal elbocsátottak, 19-et megkértek, hogy mondjon fel és 40-et felfüggesztettek. Négyüket pénzbüntetésre ítélték, míg másik négy társuk mindössze figyelmeztetésben részesült. Az esetek során 103 gyerek esett áldozatul.

Ezek között az esetek között megtaláljuk a trágár utalásokat, a prostitúciót, molesztálást és szexuális zaklatást a kollégák és a diákok ellen – vélik minisztériumi illetékesek.

2001-ben a minisztérium arra kötelezte az önkormányzatokat, hogy az iskolák felügyelő tanárai bocsátsák el az obszcén módon viselkedő tanárokat. A büntetés mértéke ennek ellenére prefektúráról prefektúrára változik.

 

Image

 

A 60 nagyobb prefektúra és nagyváros közül csupán 12-ben fektettek le pontos kritériumokat a probléma kezelése érdekében.

Azok közül, akik kollektív büntetésként rugdosták vagy ököllel verték a gyerekeket – melyet egyébként az oktatási törvény kategorikusan tilt -, összesen egyet bocsátottak el, egy tanárnak pedig fel kellett mondania.

Ebben az évben 21 tanárt rúgtak ki, 71 fizetett pénzbüntetést, 81 pedig megúszta figyelmeztetéssel. További 200 pedagógus azért kapott büntetést, mert az iskolai szabályokat megszegve nem énekelték el felállva a nemzeti himnuszt valamelyik ünnepségen.

Kyodo

Related posts