Párolt csirke kaliforniai paprikával
Tíz perc alatt elkészíthető könnyű csirkefalatok, gyömbérrel.
- fél kg csirkemell
- 3 piros kaliforniai paprika
- 1 kanál olaj
- 3 kanál szójaszósz
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál barnacukor
- 2 kanál szaké vagy száraz fehérbor
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
A paprikát magozd ki, majd szeleteld egészen vékony karikákra. Forró olajban egy perc alatt pirítsd meg. Adj hozzá 2 kanál vizet, tegyél rá egy fedőt és párold 1 percig. Merd ki a serpenyőből, az olajat hagyd benne, amennyire lehetséges.
A csirkét vágd falatnyi darabokra, és a gyömbérrel együtt süsd meg a serpenyőben 2-3 perc alatt. Add hozzá a cukrot és a szakét. A szójaszószban alaposan keverd el a keményítőt, vedd takarékra a lángot és öntsd rá a serpenyőben sülő ételre. Állandó kevergetés mellett várd meg, míg besűrűsödik. Rakd vissza a paprikát, forrald fel és zárd el a lángot.