Párolt csirke kaliforniai paprikával

Tíz perc alatt elkészíthető könnyű csirkefalatok, gyömbérrel.

  • fél kg csirkemell
  • 3 piros kaliforniai paprika
  • 1 kanál olaj
  • 3 kanál szójaszósz
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál barnacukor
  • 2 kanál szaké vagy száraz fehérbor
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő

A paprikát magozd ki, majd szeleteld egészen vékony karikákra. Forró olajban egy perc alatt pirítsd meg. Adj hozzá 2 kanál vizet, tegyél rá egy fedőt és párold 1 percig. Merd ki a serpenyőből, az olajat hagyd benne, amennyire lehetséges.

A csirkét vágd falatnyi darabokra, és a gyömbérrel együtt süsd meg a serpenyőben 2-3 perc alatt. Add hozzá a cukrot és a szakét. A szójaszószban alaposan keverd el a keményítőt, vedd takarékra a lángot és öntsd rá a serpenyőben sülő ételre. Állandó kevergetés mellett várd meg, míg besűrűsödik. Rakd vissza a paprikát, forrald fel és zárd el a lángot.

 Fórum az ázsiai konyháról

Kapcsolódó bejegyzések