Musashi-Sam Greco K-1 összecsapása

A két népszerű K-1 sztár küzdelmeit nem nagy szerencse kísérte egymással szemben. 1996-ban mérkőztek egymással, ekkor Greco (kyokushin karate) már néhány éve a K-1 ring fenegyereke volt, igen vegyes eredményekkel, míg Musashi (seidokan karate) még újoncnak számított, bár a visszavonult Satake utódjának tartották. Leginkább egy nyúlánk japán srác volt.

Image

Első küzdelmüket meglepetésre Musashi nyerte, bár ebben nagy szerepe volt Grecónak is, pontosabban a lábujjának, ami nagyon csúnyán eltört az 1. menetben, így a doktor beszüntette a küzdelmet. Barátian összeölelkeztek, és megbeszélték, hogy a bunyót folytatni kell a gyógyulás után. Pár hónap múlva ismét a ringben voltak, Greco még rögzített lábujjakkal. Heves volt a csata, enyhe Greco fölénnyel, de egy jobbegyenes olyan szerencsétlenül találta el a japánt, hogy az elesett – elrepült – és kicsúszott az alsó kötél alatt, le a fotósok közé – ahol ájultan feküdt. Nem tudni, hogy az ütéstől vagy az eséstől – esetleg mindkettőtől.

 

Image

Mikor magához tért, felállították, és egyből támolygott vissza a ringbe küzdeni. Ahol meglepve tapasztalta, hogy már percekkel előtte Grecót győztesnek hirdették. A sírva összegörnyedő Musashit Greco vigasztalta, igen jóindulatúan.

Related posts