Thai rák szezámos tésztával

  • fél kg közepes méretű rák megtisztítva
  • 2 kanál mogyoróolaj
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 kanál méz
  • 1 kanál megtisztított, reszelt friss gyömbér
  • kevés erőspaprika
  • 2 kanál salátaolaj
  • 1 kanál szezámolaj
  • 30 dkg spagettitészta
  • 1 közepes sárgarépa megtisztítva, felszeletelve
  • fél dl cilantro
  • terijaki szósz a pácoláshoz (tetszőleges páclével helyettesíthető)
  • 2 szál zöldhagyma 3 centis darabokra vágva

Öntsd a rákra a páclevet, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. Egy tálban keverd el a mogyoróvajat, szójaszószt, mézet, gyömbért, paprikát és egy kevés páclevet; tedd félre.

A tésztát főzd meg a használati utasítás szerint.

Nagy lángon melegítsd fel a saláta- és a szezámolajat. A forró olajban süsd egy percig a répát. Csepegtesd le a rákról a páclevet és add a répához. Folyamatos kevergetés mellett add hozzá a zöldhagymát, és addig süsd az egészet, amíg a rák enyhén áttetszővé válik (kb. 3 percig). Egy nagy tálban keverd össze a szószokat a tésztával és a rákkal. Cilantróval díszítsd.

Kapcsolódó bejegyzések