Mindenféle

A klasszikus, azaz abszolút kategóriás, minimum 128 résztvevővel megrendezett kyokushinkai vb-ken maximum 2 érmet tudott eddig versenyző szerezni. Makoto Nakamura 2 aranyat, Keiji Sanpei és Hajime Kazumi 2-2 ezüstöt, Akyoshi Matsui és Francisco-Alves Filho 1-1 aranyat és bronzot zsebelhetett be.

Sensei Vid Gabriella személyében igazi „küzdősport-polihisztort” tisztelhetünk. 3. danos fokozata mellé csapat clicker EB-bajnoki címet szerzett, egyéni knock-down kumitében többszörös EB-bajnok, VB-bronzérmes, emellett judoban többszörös magyar bajnok, sőt, még szabadfogású birkózásban is volt VB-résztvevő.

Ha már a polihisztoroknál tartunk… Dr. Csábi Bettina (a cím nem kamu, a hölgy a JATE jogi karán szerzett diplomát, bírósági fogalmazóként dolgozik) nem az ökölvívással kezdett: már 16 évesen megnyerte a Szolnok Kupát, később volt kyokushinkai Eb arany- és bronzérmes, nyert shidokan és ashihara Európa-Kupát, vb-t thai boxban, kick-boxban, kung fuban is. Ha jól megnézitek egy meccsét, mozgásáról, kéztartásáról, lábmunkájáról „ordít” karatés múltja.

Kenji Yamaki kyo világbajnokként, többszörös japán bajnokként és a száz ellenfeles kumite teljesítőjeként eléggé ismert a kyokushinkai fanok között. Az talán kevésbé ismert, hogy Dolph Lundgren (maga is 3. danos mester, nehézsúlyú Eb-győztes) hivatásos edzőpartnereként dolgozott az USA-ban (egy filmjében is játszott mint rosszfiú), Dolph hathatós anyagi támogatásával készülhetett a versenyeire, és szintén Dolph egyengette az útját, mikor végleg az USA-ban telepedett le. Jelenleg (hasonlóan, mint a hazánkban is tanított shihan Akira Masuda) minden szervezettől függetlenül csak a kyokushinkai karate oktatásával és gyakorlásával foglalkozik.

Related posts