Marius és Alex is az indulók között a Hungarian Opnenen

A WKO szervezet regnáló középsúlyú Európa-bajnoka, a román Marius Ilas és Walmen fivérek 90 kilós bajnoka, Alex is a nevezett nyílt magyar bajnokságra.

Marius nagyon jól kezdte a múlt évet, hiszen élete talán legjobb teljesítményét nyújtva diadalmaskodott a koppenhágai Eb-n. Legközelebb aztán a júniusi, Budapesten rendezett Full-contact Grand Prix-n láthattuk verekedni, ahol toronymagasan nyerte a súlycsoport nélküli versenyt. Az őszi idény azonban kicsit felemásra sikeredett számára.

Szoboszlón gyönyörű küzdelmekkel menetelt az elődöntőig – ez talán a budapesti Kajtár Dániel és egy Eb-t is megjárt görög versenyző számára lehetett a legmegrázóbb, hisz’ Kajtár egy oroshi kakato geri ippon vereséget, a görög fiú pedig jodan hiza geri ko-t szenvedett el Mariustól -, ahol aztán az a Bak Sándor (Kapuvár) várt rá, aki már 2004-ben is borsot tört a román orra alá. Most is „végigbírkózták” a 9 percet s bár Marius végig enyhe technikai fölényben volt, azért ez a

teljesítmény magyar küzdőtéren, magyar ellenféllel szemben kevés volt a továbbjutáshoz. Így aztán meg kellett elégednie harmadik helyezéssel. Az igazi „pofon” azonban még hátra volt, hiszen a novemberi nyílt horvát bajnokságon még a dobogóra sem sikerült feljutnia az Európa-bajnoknak. Sajnos a sorsolás, mint oly’ sokszor, most is túl korán hozta a súlycsoport két klasszisának küzdelmét.

Természetesen nem mással kellett Mariusnak verekednie, minta francia Johnny Desmedt-tel. Johnny rendkívül jó formát mutatva, hét perc küzdelem után egyhangú bírói döntéssel verte a román fiút és meg sem állt a dobogó legfelső fokáig.

Alex Walment szintén láthattuk Hajdúszoboszlón. A +80 kg-os kategória bajnoka tavaly szintén tatamira állt az Eb-n, de a negyddöntők során elvérzett. Szoboszlón viszont rendkívül jó teljesítményt nyújtva lett súlycsoportjának bajnoka. Horvátországban neki sem kedvezett a szerencse, hiszen már az első körben mérkőznie kellett a kétszeres litván Európa-bajnok Darius Gudauskasszal és gedan geri ippon vereséget szenvdett tőle.

Nagy kíváncsisággal várjuk a román fiúk szereplését ezen a mostani, igen rangos magyar versenyen.

Schmidt Péter

 

 

Image

Marius Európa tetejére ért 2005-ben

 

Image

Alex akció közben a Szoboszló kupán

Related posts