Rákfalatok vízigesztenyével

Étvágygerjesztő előétel, hurkamagyarok kedvéért szalonnával.

  • 1 doboz vízigesztenye-konzerv, vékonyra szelve
  • 250g bacon
  • 500g tigrisrák (vagy más nagyobb rák)
  • 4 kanál szójaszósz
  • 1 teáskanál cukor
  • Worcestershire szósz

A rákot tisztítsd meg, fektesd az oldalára és óvatosan vagdald be az egyik oldalát egymástól 3-4 mm-es távolságban. A nyílásokba helyezz egy-egy szelet vízigesztenyét. A rákot ezután bugyoláld egy szelet baconszalonnába, majd rögzítsd egy fogvájóval.

Keverd el a cukrot a szójaszószban, majd öntsd a rákfalatokra. Hagyd benne pácolódni fél órát. Ezután grillen süsd meg, amíg a szalonna ropogós lesz. Forrón tálald.

Related posts