Marha brokkolival, fokhagymaszósszal

  • 250g vesepecsenye vagy más, tetszőleges hús
    csipetnyi fehérbors
    500g brokkoli
    1 kanál kukoricakeményítő
    1 kanál szójaszósz
    1 teáskanál szezámolaj
    1 dl csirkeleves
    1 kanál olaj
    6 gerezd fokhagyma zúzva
    1 teáskanál friss reszelt gyömbér
    2 kanál babpaszta
    250g bambuszrügy
    2 csésze főtt rizs

A húsból vágd ki az ínas részt. Vágd szálirányban 5 centis csíkokra. Sózd-borsozd meg. A bokkolit tedd egy lábosba, amiben 3 centi forró víz van. Tedd rá a fedőt, és főzd 2 percig. Ezután öntsd ki egy szűrőbe és helyezd azonnal hideg vízbe. Tedd a brokkolit félre.

Keverd el a kukoricakeményítőt a szójaszósszal, a szezámolajjal és a csirkelevessel.

Egy serpenyőben hirelen süsd meg a húst egy kevés olajon. Nagyjából 2 perc alatt megbarnul, akkor fordítsd meg.

Szedd ki a húst a serpenyőből, dobd bele a fokhagymát és a gyömbért. Tedd bele a bambuszrügyet, majd fél perc múlva a brokkolit. Nagy lángon pirítsd egy-két percig, add hozzá a húst és öntsd rá a csirkeleves keveréket (előtte keverd fel a leülepedett keményítőt).

Forró rizzsel tálald.

Kapcsolódó bejegyzések