Mah Mi (szingapúri rákleves tésztával)

  • fél kg tengeri rák, lehetőleg frissen, fejjel együtt
  • 3 kanál mogyoróolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 centis gyömbérgykér, hámozva, reszelve.
  • 250g falatnyi darabokra vágott, megfőzött sertéshús (a főzésre használt enyhén sós vizet használhatod más leveselhez vagy ételekhez alaplének)
  • 1 csésze babcsíra
  • 150g spagetti vagy más, vékony tészta
  • egy kisebb kígyóuborka fele, meghámozva, kockára vágva
  • 6 szál újhagyma, apróra vágva

Előbb készítsük el az alaplevet: távolítsuk el a rákról a pikkelyt és a fejeket. A húst tedd félre, a páncélt és a fejeket pedig egy nagyobb lábasban 5 csésze vízben főzd lassú lángon fél órán át. Szűrd le, ízesítsd sóval-borssal, és 3-4 csésze levet tegyél félre.

A vokban hevítsd fel az olajat. Amikor füstölni kezd, add hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Egy percig süsd, és amikor aranybarnára változik, tedd bele a sertéshúst és a babcsírát. Süsd három percig állandó kevergetés közben. Öntsd fel az alaplével, tedd bele a tésztát és alacsony lángon főzd öt percig, vagy amíg a tészta megpuhul.

Tálalás előtt tedd bele a rákhúst, az uborkát és a hagymát. Forrón tálald.

 

Fórum a japán ételekről

Kapcsolódó bejegyzések