Magyarok a dán bajnokságon

Igen nagy különítmény utazott Koppenhágába, hogy április 17-én, szombaton klubjukat és hazánkat képviseljék a dán openen. A színvonalas tornán Európa minden jelentős „karatenemzete” (litván, ukrán, dán, francia, svájci, svéd és persze magyar karatékák) szerepelnek.

A hölgyeknél -60 kg-ban a fiatal és tehetséges Bartók Júlia, aki betegséggel bajlódott az utolsó héten, valamint a háromszoros junior eb bajnok, Simon Orsolya (mindkettő Jászberény), akinek a fogyasztása remélhetőleg jól sikerült, valamint a felnőtt eb érmes Motzer Melinda (Nagykőrös) lép tatamira. A +60 kg-os mezőnyben szintén van egy ifjú feltörekvő tehetség Demeter Mónika (Jászberény) személyében, akinek komoly junior eredménylistája van. A rutint képviseli Ábrahám Edit (Nagykőrös), aki a 2 héttel ezelőtti magyar bajnokságon kiválóan szerepelt és ezüstérmes lett. És vitathatalan esélyese a versenynek a világ talán legeredményesebb női kyo versenyzője, Szövetes Veronika. Veronika épp diplomamunkáját készíti, de persze bőszen készül az eb-re, ahová szintén címvédőként utazik, és ennek a felkészülésnek egy állomása a dán open.
A férfiaknál 70 kg-ban a szintén junior Európa-bajnok, tehetséges Búzás Gábor képviseli Martfű városát, és a piros- fehér- zöld lobogót, aki nagyon szorgalmasan készült. 80 kg-ban Szappanos Csaba (Jászberény), valamint Víg Zoltán (Stabilitás) igyekszik meglepetést okozni. A rutinos Hacskó László (Stabilitás) remélhetőleg még a fináléban is szórakoztatja a dán közönséget.
A +80 kg-os súlycsoportban két fiatal versenyző szerepel. Orehovszki Csaba (Stabilitás) ereje bíztató, Fülöp Roland (Jászberény) pedig 2. helyezett volt a magyar bajnokságon, és elsősorban technikai tudása ad bizakodásra okot.

Hajrá, magyarok!!!!

A versenyzőket a válogatott edzői is elkísérik. Sensei Karmazin György – aki maga is jól szerepelt anno a dán openen, valamint Sensei Bencze Antal, Sensei Tóth Tibor és Senpai Agócs Tibor, aki ugyancsak érmes volt a koppenhágai tornán. Az Európai Szövetség képviselőjeként Shihan Furkó Kálmán (a magyar szövetség elnöke) is megfigyeli a versenyt, hisz elkezdődik a kiválogatás a következő világkupára.

Related posts