Kyokushin Karate EB előzetes

Céltudatos edzésmunkával, egymásra épített edzőtáborokkal készül az MKKSZ válogatott kerete és természetesen azok a versenyzők is, akik szeretnének bekerülni a végső indulók közé. Mindez a budapesti Kyokushin Karate EB szakmai színvonalának emelése, a hazai versenyzők eredményessége érdekében nem bízzák a véletlenre a szakvezetők sem.

 

Image

Ha szeretnéd megnézni a beharangozó videót – és regisztrált látogató vagy – kattints a képre.

 

Az idei válogatott programok közül jelentős szerepet kapott a junior és felnőtt válogatottnak szervezett KATA tábor Nagykőrösön, illetve a küzdelmi táborok közül a soproni felnőtt válogatott, valamint a juniorok felkészítő tábora, amely -szintén – Nagykőrösön zajlott.

Ezt követően a hétvégén zajlik az a közös edzőtábor is, amelyet a bolgár Kyokushin szervezettel közösen szerveztek magyar és bolgár versenyzők részvételével Plovdivban, a 2004-es Eb helyszínén.

Természetesen az Eb előtti legjelentősebb megmérettetés az április 08-ai szolnoki Hungarian Open, amely nyílt versenyként szélesebb körű szakmai tapasztalatszerzésre ad lehetőséget.

Image

Megkerestük a válogatott 2 legeredményesebb versenyzőjét, Szövetes Veronikát és Tóth Attilát, hogyan készülnek a nagy megmérettetésre.

Szövetes Vera (Nyíregyháza Fight):

Gyakorlatilag a felkészülésem jól áll, a hazai felkészülést most jól kiegészíti a bulgáriai hosszú hétvégés közös edzőtábor, amelyen remélhetőleg sokat fogunk küzdeni a rivális bolgár válogatott versenyzőivel.Az eddig jól bevált hagyományos edzésmunkával készülök, köztes felkészülő állomás lesz a szolnoki Hungarian Open, amelyet már nagyon várok. Talán új elem a felkészülésemben, hogy most a szokásos kondícionális és egyéb speciális edzésmunkán túl nagyobb hangsúlyt szeretnénk helyezni az egyes mozdulatok, kombinációk technikai csiszolására is.

Tóth Attila (Abasár):

Az egyéni felkészülési tervem heti 6 x 2 óra kata edzést tartalmaz. Ami új az eddigi felkészülési programomhoz képest, hogy most az Eb előtt vizsgára is készülök, a 4. dan övfokozatra, amelyhez kiegészítő kondi-munkát, súlyzós, zsákolós és küzdőtréningeket is be kell iktassak, ennek eredményeképpen már több mint 6 kg-ot fogytam.

A felkészülésem jól halad, a hétvégi martfűi versenyen jó formát sikerült mutatnom, természetesen én is a Hungarian Openre készülök, amely az Eb előtti felkészülésem kiemelt állomása lesz. Remélem, hogy céltudatos felkészüléssel sikerül hazai közönség előtt a 9. Eb érmemet is megszerezni.

A martfűi versenyen egy régi versenyzővel is találkozhattunk, Németh Katalin 4-szeres Európa-bajnok versenyzőnővel (jelenleg a Stabilitás versenyzője), aki több éves kihagyás és szülést követően is a dobogó legfelső fokára tudott állni az abasári Tóth Renátával együtt.

Németh Katalin (Stabilitás):

Két gyermekem megszületése óta nagyon hiányzott a mozgás, ezért ahogy tehettem, újra ellátogattam az edzőterembe, ahol több hónapos felkészülést követően úgy gondoltuk edzőmmel, hogy megpróbálok ismét visszatérni. Először én is a Hungarian Openre készülök, erre próbálok minél jobb formát mutatni.

Kalmár Árpád

Fullcontact média team

Related posts