Kókuszos curryleves rizstésztával
A rizstésztát áztasd be legalább 2 órára. Egy éles késsel vágd a lehető legvékonyabbra a citromfű szálát (maréknyi hazai citromfű levelével is pótolható). Vágd apróra a fokhagymát, a paprikát és a hagymát. Tedd egy turmixba a hagymát, fokhagymát, gyömbért, citromfüvet, paprikát, rákpasztát (vagy halszószt), köményt és a chiliszószt. Ha szükséges, adj hozzá 1-2 kanál vizet, hogy finom, kenhető szószt kapj.
A vokban hevíts fel némi olajat, amikor füstöl, tedd bele az összeturmixolt keveréket. Vigyázz, az elején fröcskölni fog! Két perc folyamatos kevergetés után add hozzá a csirkelevest, forrald fel és alacsony lángon párold 10 percig.
Add hozzá a kókusztejet. Tedd félre.
Egy kis lábasban tedd a csirkehúst annyi vízbe, amennyi ellepi. Adj hozzá csipetnyi sót, forrald fel. Amikor felforrt, vedd le a lángot takarékra, majd főzd öt percig. Ezután csepegtesd le, és vágd vékony csíkokra (könnyen a rostjaira bomlik).
A jól beáztatott üvegtésztát egy perc alatt főzd meg. A tésztát tedd a tányérok aljára, és merd rájuk a forró levest. A tetejét díszítsd a csirkével, szójacsírával, zellerrel. Egy gerezd limettát és kedvenc keleti szószodat tálald mellé.