Kiszivárogtak az angol tesztkérdések

Az angol nyelvvizsga megoldása megjelent Japán legnagyobb internetes hirdetőlapján, míg a teszt még folyt.

Az Angoltudás-felmérő Társaság (STEP) által levezetett, Japánszerte 400 helyen megtartott másodfokú vizsgáról szóló információkat már azelőtt feltették a netre, mielőtt az összes jelentkező befejezte volna a vizsgát, így jónéhányan valószínűleg előre tudták a kérdéseket a személyes elbeszélgetésen.
A STEP, mely az Oktatásügyi, Tudományos és Technológiai Minisztérium irányítása alatt áll, a beszámolók szerint nagyon komolyan vette az ügyet, és a hasonló esetek megakadályozására intézkedéseket hoz, mint például a mobiltelefonok használatának hatásosabb tiltása a vizsga helyszínein.
A szóbeli rész kb. hét percig tart, egy angol részt kell elolvasni, aztán válaszolni a hozzá kapcsolódó kérdésekre. A vizsgázók húzhatnak két szöveg közül. A mostani vizsgára előkészített szövegek közül az egyik egy online konferenciáról, a másik CD-k illegális másolásáról szólt. Azonban nem sokkal, 20 perccel a vizsga kezdete után feltették az internetre az aktuális témákat. A vizsgázókat két csoportra osztották, az egyik csoport egy órával későbbre jött, mint a másik. A szervező szerint a megoldás az lenne, ha a vizsgázók egy időben jönnének, és megtiltanák a mobilok használatát a helyszíneken.

Yomiuri Shimbun

Related posts