Szecsuáni sült tofu

  • 1 doboz tofu kockára vágva
  • 100g cukorborsó
  • 1 dl terijaki szósz
  • 2 kanál chiliszósz
  • 2 kanál kukoricakeményítő
  • 1 közepes fej hagyma apró kockára vágva
  • 3 csésze apróra vágott vegyes zöldség
  • 2 kanál olaj
  • 1 csésze brokkoli, falatnyi darabokra vágva
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 konzervdoboz bébikukorica


Keverd el a terijaki szószt a chiliszósszal és a keményítővel.
A paprikát vágd vékony csíkokra. A borsót és és a bébikukoricát vágd félbe. A vokban kevés olajon pirítsd meg a vegyes zöldséget 2 perc alatt. Add hozzá a brokkolit és a paprikát és kevergetve süsd további két percig.
Szedd ki a vokból a zöldséget, és 1 kanál olajban pirítsd meg a kockára vágott tofut. A korábban elkevert szószt öntsd a tofura, addig főzd, amíg besűrűsödik. Helyezd vissza a vokba a zöldséget, melegítsd fel. Forró rizzsel tálald.

Related posts