Kínai hosszú leves
- 200 g sertéssz?z
- 8 szál újhagyma
- 120-150 g kínai kel
- 1 kanál olaj
- 2 liter húsleves (kockából is jó)
- 2 kanál szójaszósz
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 100 g üvegtészta
Az újhagymát vágd ferdén vékony csíkokra. A káposzta levelét szeld hosszú, vékony csíkokra. A sertéshúst is vágd olyan vékony csíkokra, amilyenre csak tudod. (Könnyebb, ha kicsit lefagyasztod el?tte.)
Melegítsd fel a húslevest, közben egy serpeny?ben egy kanál olajon pirítsd meg a sertéshúst. Ha megpirult, öntsd a levesbe a káposztával, szójaszósszalés reszelt gyömbérrel.
Forrald fel, aztán alacsony lángon párold tíz percig (amíg a káposzta megpuhul). Végül tedd bele az újhagymátés az üvegtésztát, párold 2-3 percig, amíg a tészta megpuhul.
érdemes még aznap elfogyasztani, a hosszú állásban az üvegtészta állaga megváltozik, a káposzta er?s íze pedig id?vel elnyomja a többi f?szerét.