Kínai csirke-alaplé

Ezt az alaplét számos kínai leveshez használhatod alapanyagként. A felesleget hónapokra lefagyaszthatod literes adagokban.

  • 2 kg csirkecsont vagy egy egész csirke
  • 3 pár csirkeláb
  • 6 liter víz
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 kanál reszelt gyömbér
  • fél csésze rizsecet
  • 2 kanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 1 darab szárított mandarinhéj
  • 1 teáskanál ötf?szer-keverék

Mosd meg alaposan a húst. Egy nagy lábasban helyezd el az összes hozzávalót. Forrald fel. Alacsony lángon, fed? alatt párold három órán át. A keletkezett habot sz?rd le. Ha szükéges, az elpárolgó vizet pótold. Sz?rd le a lét, majd miután kih?lt, felhasználásig h?t?szekrényben vagy fagyasztóban tárold.

Related posts

Kommentelj