Kínai csirke-alaplé
Ezt az alaplét számos kínai leveshez használhatod alapanyagként. A felesleget hónapokra lefagyaszthatod literes adagokban.
- 2 kg csirkecsont vagy egy egész csirke
- 3 pár csirkeláb
- 6 liter víz
- 1 csokor újhagyma
- 2 kanál reszelt gyömbér
- fél csésze rizsecet
- 2 kanál cukor
- 2 teáskanál só
- 1 darab szárított mandarinhéj
- 1 teáskanál ötf?szer-keverék
Mosd meg alaposan a húst. Egy nagy lábasban helyezd el az összes hozzávalót. Forrald fel. Alacsony lángon, fed? alatt párold három órán át. A keletkezett habot sz?rd le. Ha szükéges, az elpárolgó vizet pótold. Sz?rd le a lét, majd miután kih?lt, felhasználásig h?t?szekrényben vagy fagyasztóban tárold.