Bársonyos kukoricaleves
A levesben nyugodtan kicserélheted a csirkét vékony csíkokra vágott sonkával vagy akár tengeri kagylóval.
- 200 g kicsontozott csirkemell
- 4 csésze zsenge kukorica (konzerv is jó)
- 2 liter csirke-alaplé
- 1 teáskanál mogyoróolaj
- 2 teáskanál rizsecet
- 2 tojásfehérje
- 2 teáskanál só
- 3 kanál kukoricakeményít?
Késsel vágd egészen apró darabokra a húst, amíg az egész pépes masszává nem válik. A kukoricát turmixold le, majd egy nagyobb lyukú sz?r?n passzírozd át, hogy a héját eltávolítsd. Keverd el a kukoricapépet a húsmasszával, majd egy forró vokban pirítsd meg az olajon. Forrald fel az alaplét, majd öntsd bele a húsos kukoricát. A kukoricakeményít?t egy kevés hideg vízben keverd el, majd öntsd a kukoricához. Add hozzá a sót. Lassan keverd el benne a tojásfehérjét.