Karatésok a K-1 csúcsán

Hölgyeim és Uraim! Új királyt avatott a K-1 színház! A fináléba karatésok kerültek, méghozzá Kyokushin karatésok. Bár a legújabb K-1 „császár” már Seido karatésként szerepel, de igazából kyo alapokkal bír. Riválisa Glaube Feitosa, a brazil rakétalábú, most is Kyokushin karatésként vonult be.

Image

58 000 ember izgulta végig a Tokyo Dome-ban az idei K-1 finálét

A címvédő Remy Bonjaskyt (Hollandia) láthatták először a koreai óriás, Hong-Man Choival szemben. A küzdelem végigment, Bonjasky győzött pontozással(3-0). Az örök jókedvű, keményöklű Rey Sefo érkezett (Új Zéland) a második körben, aki Kaoklaion keresztül jutott el erre a tornára.

Riválisa a holland „Karate torony” Semmy Schilt volt. Ez a küzdelem is végigment, pontozással Schilt nyert (3-0). Az Abidit Párizsban legyőző Jerome Le Banner (Franciaország) a holland kiválósággal, Peter Aertz-cel csapott össze. Az óriási csatából extra menetben Aertz került ki győztesen.

A japán kedvenc, Musashi az új orosz csillaggal, Karaevvel mérkőzött, ahol extra menetben a japán győzött, vitathatóan.

A tartalék mérkőzésen egy revans volt látható, ahol a brazil kyo-s Glaube Feitosa és trinidad és tobagói Gary Goodridge mérkőzött. Feitosa egyértelműen győzött 3-0-ás pontozással.

Nagy csata és a nap első K.O.-ja következett, de nem úgy, ahogy sokan szerették volna. A címvédő Bonjasyt a 2. menet 2. percében Semmy Schilt lerúgta!

De nem volt elég a fordulatokból. Peter Aertz bejelentette, hogy nem tud küzdeni, mert sajnos megsérült. Így Feitosa került szembe Musashival. A jobb versenyző ment tovább, aki Feitosa volt: a 2. menet 1. percében lerúgta a japánt.

A fináléban tehát két új harcos, két karatés. A 3 hollandból kettő kiesett, de egy maradt. Méghozzá végleg, hisz a döntőt Semmy Schilt nyerte, még egy perc sem kellett neki, hogy K.O.-val győzze le Feitosát. Az új „császár” ismét holland, Semmy Schilt személyében!

Related posts