K-1 Max, Japán – Sato az új bajnok

ImageJól láttuk a verseny előtt, hogy Yoshihiro Satónak komoly esélye van a győzelemre.

Február 4-én 14 000 néző előtt lépetek ringbe a küzdők. Ez alkalommal limitálták a tornán indulók felső súlyhatárát. Bele kellett férni a 70 kg-ba. Korábban tettek kivételeket, így verekedhetett például Musashi öccse, aki közel 75 kg volt.

Mindenki kedvence, Yasuhiro lépett a ringbe, Hayatóval szemben. A seido karatés nem bírt a kick-bokszolóval, aki pontozással győzött.

Tatsuji útját Yuya Yamamoto akarta keresztezni, aki az eddigi egyik legfiatalabb K-1 Max küzdő (21 éves), azonban a boksz fenegyerek a második menetben úgy találta el Yamamotót, hogy az orvos nem engedte folytatni.

Akira Ohigashii és Ryuki Ueyama küzdelméből meglepő módon a wrestlinges Ueyama ment tovább, egyértelmű pontozással.

ImageMajd jött a várva várt Yoshihiro Sato-Akeomi Nitta küzdelem. Nitta régi, nagy név a Max-ben, míg Sato a lehetséges jövő, aki jelent írt – hisz egyértelmű pontozással megverte Nittát.

Tatsujinak mind a három menet kellett, hogy verje Hayatót. Hayato meglepő módon nem bírta a combján sebezni Tatsujit.

ImageUeyama próbált eltáncolni az agresszív Sato (185 cm!) elől, de sikertelenül. Az egyaránt támadta a combját és fejét. Az első menet végén az orvos nem engedte tovább a sérült Ueyamát küzdeni, akinek túl nagy falat volt a szabályrendszerben sokkal rutinosabb Sato.

A fináléban egy bokszoló és egy kick-bokszos. Forgatókönyvszerűen alakult a küzdelem, ahol Tatsuji oroszlánként küzdött, és jobbára ütésekkel támadott, míg a kiváló adottságú és 11 cm magasságfölényben lévő Sato jól kombinálta a kezét és a lábát. Sok combrúgással próbálkozott, igyekezett térdelni is. Egyértelműen jobb volt, így 3-0 -ás pontozással (minden menetet 28-30-ra adtak) sikerrel abszolválta a K-1 Max japán finálét.

Image

Sato, az új bajnok

 

Ezzel megváltotta jegyét az év végi döntőbe, és mindehhez kapott 5 millió jent (10 millió forint) is. Legközelebb feltehetően áprilisban láthatjuk

 

Related posts