K-1 Max, február 4 – Japán Nagydíj

Nézzük, ki az a 8 küzdő, aki a japán bajnoki címre pályázik.

Kazuya Yasuhiro – Hayato
Tatsuji – Yuya Yamamoto
Satoru Suzuki – Ryuki Ueyama
Yoshihiro Sato – Akeomi Nitta

 

ImageKazuya Yasuhiro

Régi jó ismerősünk. Többször láthattuk már az égnek álló hajú, mozgékony, kissé akrobatikus mozgású seido karate mestert. Sajnos kétszer annyi veresége van, mint győzelme. 2005 végén az új bajnok állta útját: Andy Showertől kapott ki K.O.-val, de mindent megtett a győzelemért.

Kétszeres könnyűsúlyú seido karate bajnok, és egyszeres Nippon Open Karate győztes, középsúlyban. Az egyik legnagyobb győzelme volt még 2003-ban, mikor Kohiruimakit legyőzte.

 

 

ImageHayato

Őt is ismerhetjük már korábbról, a EuroSporton láthattuk, amikor Kohiruimakitól kikapott. Kick-boxoló. Jó adottságú bunyós, de sajnos több a veresége, mint a győzelme a K-1- ben. Kick-boxban pozitív a mérlege – 28 küzdelem, 15 győzelem, 11 vereség, 2 döntetlen. Nem ő az esélyes, bár jobb kesztyűben, mint Yasuhiro. 29 éves.

 

ImageTatsuji

Japán ökölvívó bajnok. A K-1-ben debütál. 11 boksz mérkőzéséből 10-et megnyert. Ismeretlen.

 

 

ImageYuya Yamamoto

Karate és kick-boksz múltja van, mindkettőben birtokol könnyűsúlyú bajnoki címet. Kick-boxban már rutinos, közepes mérlegű. K-1-ben két győzelme és egy veresége van.

 

 

ImageAkira Ohigashi

Igazi nagy név a felkelő nap országában. Nagy hírű, de már „levitézlett” ökölvívó, azonban ha valaki ott egyszer bajnok lesz, örökre az marad az emberek szemében. Több éven át volt japán ökölvívó bajnok. Nemrégen tért vissza, kihagyás után. 36 éves. 50 boksz mérkőzéséből 39-et megnyert, 26-ot K.O.-val. 8 veresége volt mindössze, és 3 döntetlenje.

Nagy port vert fel, mikor kiállt Albert Krausszal, aki szintén öklész alapokkal bír. De a második menetben K.O.-val kikapott. Majd decemberben Masatóval mérkőzött, de a combja nem bírta a megpróbáltatásokat. Két menetben szintén K.O.

 

 

ImageRyuki Ueyama

Szinte teljesen ismeretlen a 30 éves wrestlinges. Japánban volt középsúlyú wrestling bajnok. Nem ő az esélyes. Talán szeretnék, ha Ohigashi végre győzni tudna.

 

 

ImageYoshihiro Sato

Kiváló kick-boxoló. Talán a Max új felfedezettje lehet. Nagyon jó mérleggel jött a K-1-be. 28 küzdelem, 25 győzelem, 15 K.O. Mindenütt letette a névjegyét. Thai boksz világbajnok a WKA, WPKC-nél. Japán bokszbajnok. Két győzelme és egy veresége van K-1-ben.

Kalakodától kapott ki pontozással, és megverte Kaennorsinget – ami nem kis teljesítmény.

 

 

Akeomi Nitta

A mezőny legnagyobb neve. Hiba volt összerakni Satóval, de lehet, dönteni akartak, kibe öljenek pénzt, illetve Nitta 33 éves már, igen vegyes mérleggel.

Nagy rutinja van. Kick-bokszoló, van thai boksz világbajnoki címe a WKA-nál, és japán kick-boksz bajnok. 35 küzdelem, 25 győzelem, 15 K.O., 2 döntetlen.

K-1-ben ő a legrutinosabb itt. 23 küzdelme van, csak 12 győzelme, 9 veresége, 2 döntetlenje és 6 K.O.-ja.

Related posts